Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

14 Σεπτεμβρίου – Κεντρικές εκδηλώσεις Μνήμης της ΟΠΣΕ στην Αθήνα

afisa1
14 Σεπτεμβρίου – Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, Κεντρικές Εκδηλώσεις Αθήνας

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας, τους μάρτυρες και ήρωες της Μικρασιατικής Καταστροφής και σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις Μνήμης που διοργανώνει στην Αθήνα στις 13 και 14 Σεπτέμβρη 2014.
read more “14 Σεπτεμβρίου – Κεντρικές εκδηλώσεις Μνήμης της ΟΠΣΕ στην Αθήνα”

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κωνσταντινούπολη: Στα άδυτα της Αγιά – Σοφιάς!


«Έμεινα άφωνος, δεν πίστευα στα μάτια μου. Ήταν σαν να βρέθηκα στον 5ο μ.Χ αιώνα». Με τα λόγια αυτά, ο Τούρκος σκηνοθέτης, ειδικός σε ιστορικά ντοκιμαντέρ, Göksel Gülensoy περιέγραψε τη συγκλονιστική εμπειρία από την πρώτη του κατάδυση, το 1998, στα έγκατα του ιστορικού και θρυλικού ναού της Αγιά - Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη.
read more “ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κωνσταντινούπολη: Στα άδυτα της Αγιά – Σοφιάς!”

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Δεν αναγνωρίζεται από το ''αντιρατσιστικό'' η σφαγή των κατοίκων της Νέας Φώκαιας, όπως και τόσων άλλων άλλωστε...


Δεν είναι μόνον η γενοκτονία των Ποντίων που άθλια ορισμένοι ρεπούσιοι απαρνούνται νεοταξικά και προδοτικά.
Πριν ψηφιστεί το εκ ΕΕ προερχόμενο ανθελληνικό «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο,  δείτε κατωτέρω και τη γενοκτονία και των κατοίκων της Νέας Φώκαιας της Μικράς Ασίας.    Μέσα από μέρος της αυθεντική ιστορία της  Αγγελικής Ματθαίου το γένος Πολίτη, από τη Νέα Φώκαια της Μικράς Ασίας.

read more “Δεν αναγνωρίζεται από το ''αντιρατσιστικό'' η σφαγή των κατοίκων της Νέας Φώκαιας, όπως και τόσων άλλων άλλωστε...”

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Σμύρνη: Άνοιξε για πρώτη φορά μετά το 1922 ορθόδοξος ναός


Ιστορικές στιγμές έζησαν το πρωί της Κυριακής στη Σμύρνη όσοι παραβρέθηκαν στην πρώτη μετά το 1922 τέλεση θείας λειτουργίας, που πραγματοποιήθηκε στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Βουκόλου.



Ο ναός που τιμάται στο όνομα του πολιούχου της Σμύρνης είναι ο μόνος Ορθόδοξος Χριστιανικός Ναός που δεν κάηκε στην καταστροφή του 1922, βρίσκεται στη συνοικία του Μπασμανέ και πρόσφατα ανακαινίσθηκε από το Δήμο της Σμύρνης.

read more “Σμύρνη: Άνοιξε για πρώτη φορά μετά το 1922 ορθόδοξος ναός”

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Χώμα από τον Πόντο για τους τάφους των προγόνων...

Απόγονοι ξεριζωμένων, κουβαλούν άμμο, χώμα και πέτρες από τον Πόντο για να βάλουν στους τάφους των προγόνων τους
Άμμο, χώμα, πέτρες, ακόμα και φρούτα από τη γενέθλια γη των προγόνων τους, φέρνουν Έλληνες με καταγωγή από τον Πόντο για να βάλουν στους τάφους των προγόνων τους, εκπληρώνοντας, όπως τονίζουν, ένα ηθικό χρέος απέναντί τους.
Δεν είναι, όμως, μόνο οι Πόντιοι που ίσως, όπως «εξομολογούνται» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν την ανάγκη να φέρουν ένα κομμάτι γης για τους...
read more “Χώμα από τον Πόντο για τους τάφους των προγόνων...”