Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΕΦΥΓΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΤΟ 1922-24;


ρωμιοιΣτις 30 Ιανουαρίου του 1923 υπογράφτηκε η συνθήκη της ανταλλαγής των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, (Türk – Yunan Mübadelesine İlişkin Sözleşme ve Protokol Anlaşması).

Σύμφωνα με την συνθήκη αυτή, όλοι οι Ρωμιοί χριστιανοί της Μικράς Ασίας και της ανατολικής Θράκης πλην της Κωνσταντινούπολης και των νήσων Ίμβρου και Τενέδου, θα έπρεπε να φύγουν για την Ελλάδα ενώ από την άλλη πλευρά οι μουσουλμάνοι της Ελλάδας πλην της δυτικής Θράκης, θα έπρεπε να πάνε στην Τουρκιά.

read more “ΕΦΥΓΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΤΟ 1922-24;”

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - «ΕΘΝΑΡΧΗΣ ή ΠΡΟΔΟΤΗΣ;»




ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - «ΕΘΝΑΡΧΗΣ ή ΠΡΟΔΟΤΗΣ;»

Γεμάτος άπορία γιά τήν έμμονή καί έπιμονή πού δείχνουν οι συμπατριώτες μου νά παραμείνει θρονιασμένος στό βάθρο τών Εθναρχών ό 'Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς έπίσης καί νά θεωρείται «δημι­ουργός τής Ελλάδος τών δύο Ηπείρων καί τών πέντε θαλασσών», κάτι πού ούδόλως άνταποκρίνεται στήν πραγματικότητα, αποφάσισα νά γράψω όσα έπονται. —           

 
Τό ότι είμαστε ή χώρα τής υπερβολής αποδεικνύεται καί από τίς ρήσεις: «Μηδέν άγαν», «Ούκ έν τώ πολλώ τό ευ», «Πάν μέτρον άριστον».

read more “ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - «ΕΘΝΑΡΧΗΣ ή ΠΡΟΔΟΤΗΣ;»”

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ, ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ


ΦωτοΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ειλικρινά το τουρκικό θράσος δεν είχε όρια καθώς οι Τούρκοι συμπεριφέρονται να είμαστε ακόμα μια οθωμανική επαρχία που θα πρέπει να σκύβει το κεφάλι στις εντολές της Υψηλής Πύλης και στις απαιτήσεις της εξωτερικής τους πολιτικής, και αυτό βέβαια με την μειοδοτική ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.
read more “ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ, ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ”

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Τούρκος διανοούμενος αναγνωρίζει την γενοκτονία των Χριστιανών της Μικράς Ασίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ στην Ελλάδα πολλοί γνωστοί και επώνυμοι τουρκολάγνοι υποστηρίζουν πως δεν διαπράχτηκε καμία γενοκτονία σε βάρος του ελληνισμού της Ανατολής, ότι όλα είναι «παραμυθία της χαλιμάς» και ότι οι Έλληνες έφυγαν μετά… «βαΐων και κλάδων» από την προκυμαία της Σμύρνης, έρχεται ένας Τούρκος, πολύ γνωστός διανοούμενος –
read more “Τούρκος διανοούμενος αναγνωρίζει την γενοκτονία των Χριστιανών της Μικράς Ασίας”