Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Γενοκτονία Αρμενίων. Μια αποκαλυπτική ανάλυση των γεγονότων

Παραβρέθηκα στην εκδήλωση που οργανώθηκε από την Αρμενική Κοινότητα Ελλάδος στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου για την 97η επέτειο (το άρθρο είναι του 2012) της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Τουρκικό κράτος, στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. 

Κύριος ομιλητής ήταν ο γνωστός καθηγητής στρατηγικής και στρατηγικός σύμβουλος Νίκος Λυγερός. Τα όσα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά είπε ο ομιλητής συνοψίζονται σε τρία πρόσφατα άρθρα του, τα οποία συνενωμένα παραθέτω στη συνέχεια.

read more “Γενοκτονία Αρμενίων. Μια αποκαλυπτική ανάλυση των γεγονότων”

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Κατακραυγή για την γελοιογραφία της "ΑΥΓΗΣ"


Καλημέρα σε όλους...
Με μια κατάπτυστη γελοιογραφία η "ΑΥΓΗ" (επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ) προσπαθεί να δείξει πόσο ρατσιστές είναι οι Έλληνες απέναντι στους "πρόσφυγες" που μπαίνουν κατά χιλιάδες τις τελευταίες ημέρες στη Χώρα μας ταυτίζοντας τους με τους Έλληνες της Μικράς Ασίας που ήρθαν στην από δω όχθη του Αιγαίου μετά την εθνική τραγωδία του '22 στη Σμύρνη!
Μάλιστα παρουσιάζει τους ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ως ρατσιστές εναντίον των ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ και των ΠΟΝΤΙΩΝ που κατέφθαναν στον Πειραιά τον Αύγουστο του 1922...
read more “ Κατακραυγή για την γελοιογραφία της "ΑΥΓΗΣ" ”

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Πάπας: Η σφαγή των Αρμενίων ήταν η πρώτη Γενοκτονία του 20ού αιώνα

«Τον περασμένο αιώνα, η ανθρώπινη μας οικογένεια βίωσε τρεις μαζικές και πρωτόγνωρες τραγωδίες. Η πρώτη, που ευρέως θεωρείται ως «η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα» έπληξε τον λαό μας των Αρμενίων» δήλωσε ο Ποντίφικας
O πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε σήμερα από τη βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη τον όρο «γενοκτονία» αναφερόμενος στη σφαγή των Αρμενίων πριν από 100 χρόνια, μια δήλωση που απειλεί να προκαλέσει ρήγμα στις διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία.
read more “Πάπας: Η σφαγή των Αρμενίων ήταν η πρώτη Γενοκτονία του 20ού αιώνα”

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1922 ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

φωτογραφίες: Χρυσοβαλάντης Σταμέλος
Για πρώτη φορά μετά την Μικρασιατική καταστροφή (92 χρόνια μετά) έγινε περιφορά του Επιταφίου των Ρωμιών στους δρόμους της Σμύρνης. 
Η Ακολουθία του Επιταφίου τελέστηκε με τη συμμετοχή πολύ κόσμου στον Ρωμαιοκαθολικό Ναό του Αγίου Ιωάννου, που παραχωρήθηκε γι' αυτήν ακριβώς την Ακολουθία στους Ορθοδόξους. Την Ακολουθία τέλεσε ο εφημέριος του Ορθόδοξου ναού της Αγίας Φωτεινής Σμύρνης Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Κύριλλος Συκής. 
read more “ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1922 ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ”

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Μέρες που είναι, πρέπει να ξέρεις τι είναι αυτή η φωτογραφία…


Πρόκειται για...
ντοκουμέντο από τα Αρχεία του Βατικανού.

Στις 24 Απριλίου του 1915, δηλαδή πριν ακριβώς 100 χρόνια, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, ο τουρκικός στρατός σταύρωσε γυμνές τις γυναίκες των Αρμενίων.

Ως Γενοκτονία των Αρμενίων αναφέρονται τα γεγονότα εξόντωσης Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου.
read more “ Μέρες που είναι, πρέπει να ξέρεις τι είναι αυτή η φωτογραφία…”