Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Kυκλοφόρησε το cd του Πειραιώτη Γιώργου Ρήγα "Άδεια Καφένεια" (video)


Κυκλοφόρησε το νέο CD του ταλαντούχου Πειραιώτη τραγουδιστή, Γιώργου Ρήγα, με τίτλο «Άδεια καφενεία» και περιέχει 5 υπέροχα τραγούδια που  θα αγγίξουν την καρδιά μας και θα μας κάνουν να ονειρευτούμε!
Ο Γιώργος Ρήγας, ένας νέος, λαϊκός τραγουδιστής που η φωνή του μας θυμίζει κάτι από τα παλιά.
Γεννηθηκε το 1980 από γονείς Μικρασιάτεςκαι μεγάλωσε στη Νικαία.
Σπούδασε μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας παρακολουθώντας μαθήματα κλασσικής κιθάρας και θεωρίας και αρμονίας της μουσικής.
Η μεγάλη του αγάπη όμως, για την λαϊκή μουσική, τον ώθησε στα μαθήματα μπουζουκιού στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νίκαιας από πολύ μικρή ηλικία.
Ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές του στην Αγγλία σπουδάζοντας Music Acoustics and Recording στο Salford University και κατόπιν στο University of Liverpool οπού έκανε μεταπτυχιακές σπουδέςMusic Industry Studies.
Υπήρξε μέλος της ορχήστρας της ΕΛΔΥΚ κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας και κατόπιν εργάστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sfera Κύπρου ως μουσικός παραγωγός.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνεργάστηκε με τον καταξιωμένο μαέστρο και συνθέτη Μίμη Πλέσσα.
Παράλληλα είναι μέλος του μουσικού συνόλου «Οι επόμενοι», εμπνευστής του οποίου είναι ο γνωστός και επίσης καταξιωμένος Θανάσης Πολυκανδριώτης.
Τώρα, κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Άδεια Καφενεία» με τραγούδια γνωστών δημιουργών, όπως ο Γιώργος Λεκάκης και ο Γιάννης Νικολαιδης.
Ο Τάσος Χρηστίδης,Γιώργος Παχής και Θανάσης Πολυκανδριώτης υπογράφουν την μουσική στα κομμάτια,ενώ η ενορχήστρωση είναι του Μάριου Σιδερίδη.
Πρόκειται πραγματικά για μια αξιόλογη δουλειά, πάνω στο αυθεντικό λαϊκό τραγούδι, η οποία αναδεικνύεται μέσα από την εξαιρετική  και πολλά υποσχομένη φωνή του ανερχόμενου λαικού Καλλιτέχνη.
Από το cd ξεχωρίσαμε το «Της Ελπίδας σου τα λόγια», με το ξέσπασμα στο ρεφρέν και κυρίως την αναφορά στις αλύτρωτες πατρίδες της Μ. Ασίας και την σημερινή κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας, που δίνουν έναν καταπληκτικό αέρα στο τραγούδι. 
Το «Άδεια Καφενεία»  είναι το πιο «ραδιοφωνικό» κομμάτι του cd και από αυτής της απόψεως σωστά έδωσε τον τίτλο του και στη δουλειά.
Ο  Γιώργος Ρήγας  για την νέα του δίσκο έκανε την ακόλουθη δήλωση στο pireasnews.gr: 
"Ξεκινώντας την επαγγελματική μου πορεία, αυτό που ήθελα, πέρα από την προσέγγιση του κοινού, ήταν να κάνω πράγματα που με εκφράζουν προσωπικά. Για να καταφέρουμε να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία του χρήματος και της ποσότητας, πρέπει ο καθένας να είναι άριστος στο προσωπικό του πεδίο, κοιτώντας την ουσία των πραγμάτων. Όταν ξεκίνησα τη δημιουργία του δίσκου, είχα αποφασίσει πως αυτά που θα πω, θα έχουν νόημα και ουσία κι ας γνώριζα πως αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως δίκοπο μαχαίρι. Έτσι, έφτιαξα ένα δίσκο ο οποίος, πρώτα απ’ όλα, άρεσε σε εμένα κι αυτό γιατί δε θα μπορούσα να τον υποστηρίξω διαφορετικά".


Δείτε το βίντεο του κομματιού της «Της Ελπίδας σου τα λόγια»: