Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Το έσχατο σκαλοπάτι της Εθνικής Φθοράς...
Φτάσαμε λοιπόν και σ΄ αυτό το κατάντημα; Η είδηση πέρασε στα ψιλά από τα καθεστωτικά ΜΜΕ για να μην χαλάσει το «καλό» μνημονιακό κλίμα, περιμένοντας μάλιστα και τη δόση. 
Χιλιάδες χρόνια στεκόταν εκεί στο Βοτανικό .... η ιερή ελιά του Πλάτωνα, του λαμπρότερου πνεύματος που έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα. 
Έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία η είδηση ότι κάποιοι άστεγοι της περιοχής (Έλληνες ή αλλοδαποί) αφαίρεσαν το ιερό δένδρο και το έκαψαν για να ζεσταθούν. Ένα τέτοιο ιερό σύμβολο αν το είχαν οι Γερμανοί, οι Ιταλοί κ.λ.π. θα το πρόσεχαν σαν τα μάτια τους και ο επισκέπτης θα έκοβε εισιτήριο για να το δει. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα όμως, δεν ενδιαφέρεται για τέτοια πράγματα. 
Γιατί να ενδιαφερθεί άλλωστε, όταν ήδη παραχώρησε τη δυνατότητα στους δανειστές να κατάσχουν τα ιερά κειμήλια του έθνους και να τα πωλούν, προκειμένου να διασωθούν το σάπιο σύστημα και οι περί αυτώ, που το στηρίζουν. 
Ο τρόπος με τον οποίο καταστράφηκε η ιερή ελιά του Πλάτωνα, μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια, νομίζουμε ότι σηματοδότησε το τέλος μας, ως Έθνους, εκτός αν ξυπνήσουμε και πραγματικά ανατρέψουμε τα άσχημα αυτά πράγματα που συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Δια την μεταφορά Σταύρος Λιλόγλου