Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η Σαμπρίνα απαντά στο ερωτηματόλογιο του Προυστ...

Από το pireasnews.gr

(Επιμέλεια : Σταύρος Λιλόγλου)

Η Σαμπρίνα γεννήθηκε στη πόλη Bulawayo, στη Ζιμπάμπουε της Αφρικής από Έλληνες γονείς. 
Το πραγματικό της όνομα είναι Αλεξάνδρα Τσερκάνου, ωστόσο η ίδια διάλεξε σαν κύριο όνομα της το "Σαμπρίνα" εντελώς τυχαία στο δημαρχείο της Ζιμπάμπουε... 
Τελείωσε το Δημοτικό σε σχολή καλογριών, ακολουθώντας φυσικά την επιθυμία της οικογένειάς της, στην πορεία όμως άλλαξε «προσανατολισμό» και συνέχισε κανονικά το σχολείο της στο Γυμνάσιο της περιοχής της. 
Ήρθε στην Ελλάδα στα 18 της, μαζί με τους γονείς της, με σκοπό να συνεχίσει τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο και την φωνητική. 
Ξεκίνησε να εμφανίζεται σε μικρές πίστες και σε κάποια από τις εμφανίσεις της, την ανακάλυψε ο μουσικός παραγωγός Νίκος Καραγιάννης ο οποίος την προώθησε στο να γίνει επαγγελματίας τραγουδίστρια.


Η Σαμπρίνα ξεκίνησε να εργάζεται σε διάφορα, μεγάλα νυχτερινά κέντρα και σύντομα υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με την PolyGram. Ο πρώτος δίσκος ήρθε το 1992 και είχε τον τίτλο «Στην αγκαλιά μου έλα».  Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν από τον δίσκο και γίνονται επιτυχίες είναι τα: "Λάθος", "Μες την αγκαλιά μου έλα" αλλά και το ντουέτο της με τον μουσικό  Κώστα Χαριτοδιπλωμένο "Φωνές"... 
Το 1993 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος της με τίτλο "Ελεύθερη". Σ’ αυτόν περιλαμβάνονται οι επιτυχίες «Εφιάλτης», «Ελεύθερη» και «Φταις»! 
Από τον 3ο δίσκο της και μετά (Εγώ θα είμαι εδώ / 1994) η Σαμπρίνα ασχολείται και με την σύνθεσή των τραγουδιών της. Η ίδια είναι συνθέτρια των επιτυχιών "Φεγγάρια Καθρέπτες", "Για σένα θα ζω", «Μόνη» και άλλων...
Το 1995 κυκλοφορεί το  4ο δίσκο της «Στις γειτονιές του φεγγαριού». 
Το 1996 κυκλοφορεί το δίσκο «Επικίνδυνο παιχνίδι» στο οποίο περιλαμβάνεται το κομμάτι «Ένα-Ένα» το οποίο γίνεται τεράστια επιτυχία.

Οι εμφανίσεις σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα και οι συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της εγχώριας δισκογραφίας διαδέχονται η μία την άλλη ενώ ταυτόχρονα η Σαμπρίνα ετοιμάζεται για το νέο της δίσκο.

Έπειτα από έναν χρόνο απουσίας από τα δισκογραφικά δρώμενα, η Σαμπρίνα επιστρέφει το 1998 με τον δίσκο «Υποψίες». Το ομώνυμο κομμάτι γίνεται μεγάλη επιτυχία ενώ τεράστια επιτυχία γνωρίζει επίσης και το κομμάτι "Φώτα και άλλα φώτα" που είναι διασκευή του ξένου κομματιού "Doctor Kiss Kiss"...
Πλέον, η Σαμπρίνα εκτός από μουσική, αρχίζει να γράφει και στίχους... Στον ίδιο δίσκο περιλαμβάνεται και η πρώτη της αγγλόφωνη δουλειά με τίτλο «Do Ya-Do Ya» (σε µουσική και στίχους των Joe Balyn και Peter Bauwens) με την οποία η Σαμπρίνα κάνει τα πρώτα της  βήματα για μια διεθνή καριέρα. 
Το 2000 κυκλοφορεί έναν από τους πιο πετυχημένους της δίσκους, το «Boom-Boom», μουσική στο οποίο συνθέτει ο Νίκος Τερζής. Το ομώνυμο κομμάτι γνωρίζει τεράστια επιτυχία ενώ μόλις λίγο καιρό μετά τη κυκλοφορία του δίσκου, πραγματοποιείται η απονομή των χρυσών πωλήσεων! 
Δύο χρόνια αργότερα, η  Σαμπρίνα κυκλοφορεί το δίσκο «Breakfast Time» ο οποίος γίνεται και αυτός χρυσός. 


To 2003  η Σαμπρίνα συνεργάζεται με τον συνθέτη και στιχουργό Νίκο Δουκάκη ο οποίος της γράφει το αγγλόφωνο "Camera". Με αυτό το τραγούδι η Σαμπρίνα θέτει υποψηφιότητα για την Eurovision 2003 και συμμετέχει στον Ελληνικό Τελικό. 
Ακολουθεί ο  επόμενος της δίσκος με τίτλο "Αγόρι μου" (2003). 
Το 2005, η Σαμπρίνα συνεργάζεται και πάλι με τον Νίκο Τερζή και κυκλοφορεί τον δίσκο "Σε βλέπω..." ο οποίος γνωρίζει επιτυχία... 
Ακολουθεί ο καθαρά λαϊκός δίσκος της "Η αγάπη ποτέ δεν πεθαίνει" (2006).
Στα τέλη του 2007  ακολουθεί ο δίσκος "Υπερπαραγωγή".

Σημαντική στιγμή στην καριέρα της, θεωρείται η νίκη της στον Ogae Song Contest 1994. 
O Ogae Song Contest είναι ένας ραδιοφωνικός διαγωνισμός τραγουδιού που διοργανώνεται αποκλειστικά και μόνο από τα μέλη του OGAE (επίσημο σωματείο των φίλων του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision) όλων των ευρωπαϊκών χωρών. 
Οι Έλληνες fans στέλνουν την Σαμπρίνα και την μπαλάντα της "Φταις" στην διοργάνωση του 1994 το οποίο και κερδίζει την πρώτη θέση σημειώνοντας έτσι την πρώτη νίκη της Ελλάδας στον διαγωνισμό αυτό... 

Η Σαμπρίνα είναι φανατική φίλη του Ολυμπιακού ενώ  ασχολείται  εδώ και οκτώ χρόνια  με την αστρολογία  και συγκεκριμένα  έχει κάνει σπουδές στον κλάδο της κοσμοβιολογίας.
Αυτή την περίοδο τραγουδάει στο "Πρεμιέρα Live" με τον Θέμη Αδαμαντίδη, την Ελένη Καρουσάκη και τον Στάθη Ξένο, ενώ δοκιμάζει τις δυνάμεις της και στην υποκριτική.

Πιο συγκεκριμένα η Σαμπρίνα  πρωταγωνιστεί στην παράσταση του Γιώργου Μακρή "Οι νοικοκυρές του Facebook" που ανεβαίνει στο Θεάτρο "Αυλαία" στον Πειραιά. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία που χαρίζει απλόχερα το γέλιο στους θεατές και έχει ήδη γίνει σημείο αναφοράς για τους θεατρόφιλους.




Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι;
Απόλυτη ευτυχία είναι το ξημέρωμα με το άρωμα του καφέ και όλη την οικογένεια για πρωινό.

Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;

Tο άρωμα του καφέ...

Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια;

Στο θέατρο σε μια σκηνή με τον Γιώργο Μακρή.

Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;

Προσαρμοστικότητα

Το βασικό ελάττωμά σου;

Το κάπνισμα.

Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια;

Στα αληθινά λάθη.

Η τελευταία φορά που έκλαψες;

Στο παιχνίδι Γιουβέντους -Ολυμπιακός όταν το σκορ από 1-2 έγινε 3-2...

Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο;

Αριστοτέλης.

Ποιοι είναι οι ήρωες σου σήμερα;

Ο γιος μου.

Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;

Ανεμοδαρμένα ύψη. 

Το αγαπημένο σου ταξίδι;

Δεν έκανα ταξίδια μακρινά, ταξίδεψε η καρδιά και αυτό μου φτάνει.

Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;

Κοέλιο, Τολστόι.

Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα;

Εξυπνάδα...

…Και σε μια γυναίκα;

Ενσυναίσθηση...


Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
Αγαπημένος σύνθετης...δεν είναι μόνο ένας...Μου αρέσει πολύ όμως ο Σταμάτης Σπανουδάκης,έχει χρώμα, γαλήνη, καθαρότητα και ψυχή.

Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;

The look of love...

Το βιβλίο που σε σημάδεψε;

"O δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος" του Σκοτ Πεκ.

Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;

Ντα Βίντσι.


Το αγαπημένο σου χρώμα;

Γαλάζιο.

Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;

Την ψυχική ηρεμία.

Το αγαπημένο σου ποτό;

Τεκίλα.

Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;

Μάλλον για τίποτα...

Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ’ όλα;

Την έπαρση.

Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;

Η Αστρολογία.

Ο μεγαλύτερος φόβος σου;

Η κλειστοφοβία.

Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;

Στην περίπτωση που μερικοί λένε αλήθεια μόνο και μόνο για να πληγώσουν...

Ποιο είναι το μότο σου;

Όλα θα περάσουν..και τα κακά και τα καλά...

Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;

Ευτυχισμένη...

Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει;

Τα κατάφερες!

Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;

Φωτεινή...