Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

H Ελίνα Λαϊβερά απαντά στο ερωτηματολόγιο του Προυστ...

Τη φωτογραφία έχει επιμεληθεί ο Michail Tzortzatos
Αποκλειστικά για το pireasnews.gr
(Επιμέλεια : Σταύρος Λιλόγλου)
H Ελίνα Λαϊβερά γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά στις 21.05.1992.
Η αγάπη της για τη μουσική την οδήγησε να φοιτήσει στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά και μετέπειτα να σπουδάσει την τέχνη του τραγουδιού κοντά στον λυρικό κόντρα τενόρο Νίκο Σπανάτη στο Εθνικό Ωδείο στο παράρτημα Υμηττού. Για χρόνια αποτέλεσε βασικό μέλος του Αθηναϊκού Χορωδιακού Συνόλου με μαέστρο τον κ.Δημήτριο Καραβέλη καθώς και του φωνητικού συνόλου EKLIPSIS με μαέστρο τον κ. Ματθαίο Λεγάκη.
Λυρική σοπράνο coloratura που ωστόσο αρέσκεται στο μοντέρνο τραγούδι! Το 2013 ο πρώτος της δίσκος ''Field Of Dreams'' με το συγκρότημα Seduce The  Heaven, ο οποίος έφερε τη δική της υπογραφή και του κιθαρίστα Alex Flouros, κυκλοφόρησε σε Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία ενώ το καλοκαίρι μετά την αποχώρηση της απο το συγκρότημα, βρήκε την Ελίνα σε περιοδεία σε Αγγλία, Βέλγιο και Γερμανία με την αγγλική symphonic metal μπάντα Apparition.
Οι σπουδές της στη γερμανική γλώσσα καθώς και η συνθετική της δεινότητα την οδήγησαν το Φλεβάρη του 2014 στη Γερμανία για περαιτέρω σπουδές καθώς και στο Παρίσι για την ολοκλήρωση του πρώτου σολιστικού της δίσκου, με τίτλο ''Kaleidoscope'' - του οποίου την παραγωγή επιμελείται ο Γάλλος παραγωγός και sound designer, Vivien Lalu. Στον δίσκο εμφανίζονται γνωστοί μουσικοί της progressive metal σκηνής (Mike Lepond, Marco Sfogli, Alex Landenburg κ.ά.) καθώς ο δίσκος πρόκειται να έχει ανάλογο ήχο.
Τη φωτογραφία έχει επιμεληθεί  ο Anton DuBois
Τον Απρίλιο του 2016 αναμένεται η κυκλοφορία ενός ακόμη δίσκου, με τίτλο ''The Jaguar Priest''. Προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Ελίνας και του Αμερικανού κιθαρίστα και συνθέτη Michael Alexander, ο δίσκος επρόκειτο να κυκλοφορήσει παγκοσμίως στα πλαίσια του Universal Mind Project, επίσης με συμμετοχές απο γνωστές φυσιογνωμίες της μέταλ σκηνής (Nils K. Rue - Pagan's Mind, Charlie Dominicie - Dream Theater, Mike Lepond - Symphony X, Mark Jansen - EPICA, Henrik Bath - Darkwater κ.ά.)
Αυτό το διάστημα η Ελίνα δουλεύει με το Vivaldi Metal Project, υπο την καθοδήγηση του Ιταλού συνθέτη και keyboardist, Mistheria (γνωστός και απο την δουλειά του με τον τραγουδιστή των Iron Maiden, Bruce Dickinson). Το πρότζεκτ αποτελείται απο καταξιωμένους μουσικούς (ανάμεσά τους ονόματα όπως Rick Wakeman των θρυλικών YES κ.ά).
Ζεί και σπουδάζει στο Έσσεν της Γερμανίας, όπου εργάζεται ως vocal coach ιδιωτικά καθώς και σε διάφορες μουσικές σχολές. Πρόσφατα ξεκίνησε την συνεργασία της με την ιδιωτική πρωτοβουλία του SPREAD YOUR TALENT απο τον business strategist, Marc Antonius Dominick, με μια σειρά απο ομιλίες και άρθρα πάνω σε διάφορα θέματα που απασχολούν νέους καλλιτέχνες, προσφέροντας έμπνευση και βοήθεια σε μουσικούς και όχι μόνο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο ξεκίνημα της καριέρας τους.
ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ και BLOG: www.elinalaivera.com


Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι;
Να κάνω μουσική! Να είμαι με ανθρώπους που αγαπώ και με εκφράζουν, να είμαι σε θέση να ταξιδεύω συχνά και να ζώ νέες εμπειρίες.

Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
Η δουλειά μου! Λατρεύω τη δουλειά μου.

Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια;
Σε μια ομιλία μέσω σκαϊπ, η γάτα ενός συνεργάτη μου από Μεξικό που μιλούσαμε εκείνη τη στιγμή, είχε βαλθεί να πετάει διάφορα πράγματα από κάποια ράφια στο πάτωμα με αποτέλεσμα να προκαλεί πολύ δυνατούς θορύβους κάθε λίγο και να μας κάνει και τους δύο καρδιακούς. Γενικά εκείνη τη μέρα η γάτα μας έκανε να γελάμε μέχρι δακρύων ενώ προσπαθούσαμε να κλείσουμε μια πολύ σημαντική δουλειά!

Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;
Συγκέντρωση στο στόχο, υπομονή, μεθοδικότητα. Γενικά έχω περάσει από πολύ περίεργες καταστάσεις χωρίς όμως ποτέ να χάσω το στόχο μου. Όταν βάλω κάτι στόχο θα δουλέψω μέχρι τελικής πτώσεως για να το καταφέρω. Θα μπορούσες να το πεις και πείσμα αλλά όχι με την κακή έννοια. Θεωρώ πχ πως δεν είμαι πεισματάρα σε σημείο να μην ακούω μια συμβουλή ή να μην κοιτάω και παραδίπλα.

Το βασικό ελάττωμά σου;
Επειδή γενικά είμαι άνθρωπος που δεν χάνω τις δυνάμεις μου εύκολα, με ξεγελάει αυτό και πολλές φορές το παρακάνω. Πάω να ''σώσω τον κόσμο''. Να βοηθήσω και αυτόν και εκείνον και τον άλλον. Αλλά καμιά φορά να που χάνεις τη δύναμή σου και εσύ. Δεν γίνεται να τα φτιάξεις όλα εσύ μόνος σου.  

Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Δεν έχω συγκεκριμένο μέτρο. Είναι πως θα μου βγει ανάλογα με την περίπτωση και τον άνθρωπο που έχω απέναντί μου. Λάθη κάνουμε όλοι. Και τι πάει να πει λάθος κιόλας; Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά μέτρα και σταθμά. Αυτό που εγώ θεωρώ λάθος από κάποιον μπορεί να ήταν η μόνη του επιλογή, έτσι να έχει μάθει να χειρίζεται καταστάσεις. Οπότε γενικά προσπαθώ να δίνω δεύτερη ευκαιρία. Είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη και των δύο πλευρών να υπάρχει μετάνοια και συγχώρεση.

Η τελευταία φορά που έκλαψες;
Πριν λίγες μέρες είδα τελειωμένο ένα δίσκο που ετοίμαζα από το 2013. Ήταν κλάμα ανακούφισης νομίζω! Κλαίω εύκολα γενικά, όμως.

Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο;
Με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Ποιοι είναι οι ήρωες σου σήμερα;
Οι γονείς μου.

Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;
Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών - η τριλογία.

Το αγαπημένο σου ταξίδι;
Το πρώτο μου ταξίδι στην Αγγλία για συναυλίες το 2013.

Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, J.R. Tolkien, Δ. Σολωμός, Π. Κονιδάρης, Elizabeth Kostova.

Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα;
Την ευγένεια ψυχής, τη λεπτότητα.

…Και σε μια γυναίκα;
Την αυθεντικότητα.

Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
Να ήταν μόνο ένας! Αγαπώ πολύ τον Howard Shore.

Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;
Δεν σφυρίζω ποτέ, τραγουδάω. Κάτι άνετο από Loreena McKennitt.

Το βιβλίο που σε σημάδεψε;
''Ο Ιστορικός'' της Ελίζαμπεθ Κόστοβα.

Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;
Frida Kahlo.

Το αγαπημένο σου χρώμα;
Αναλόγως. Λευκό...δείχνει όμορφα στα περισσότερα πράγματα.

Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;
Το ότι σε σχετικά μικρή ηλικία έχω την ευλογία να κάνω μουσική με ανθρώπους που θαύμαζα απο παιδί. Το ότι πλέον είμαστε στο ίδιο team.  

Το αγαπημένο σου ποτό;
Δεν μου πίνω οτιδήποτε αλκοολούχο καθώς και τα energy drinks. Πίνω πολύ νερό... και παγωμένο τσάι ροδάκινο!

Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;
Για το ότι ίσως να φέρθηκα άδικα σε ορισμένα άτομα στο παρελθόν. Αλλά και αυτό αναγκαίο ήταν για να μάθω να χειρίζομαι καλύτερα ορισμένες καταστάσεις.

Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ’ όλα;
Τους αγενείς και αρνητικούς ανθρώπους, τους μίζερους και τους κακεντρεχείς. Όλα τα άλλα παλεύονται.

Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;
Οτιδήποτε δημιουργικό.

Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Η στέρηση της ελευθερίας.

Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;
Όταν υπάρχει απώτερος ευγενής σκοπός.

Ποιο είναι το μότο σου;
Όλα είναι ένα, όλα συνδέονται. Ότι είσαι εσύ θα είναι και τα πάντα γύρω σου.

Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;
Γρήγορα και ήρεμα. Ίσως με ανθρώπους που αγαπώ δίπλα μου αλλά χωρίς κλάματα.

Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει;
Την αλήθεια για τη ζωή και τον σκοπό αυτής.

Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;
Εγρήγορσης και διαρκούς αναζήτησης. Προσπαθώ να διατηρώ ειλικρινή επαφή με τον εαυτό μου και να επενδύω στην αγάπη, να γίνομαι λίγο καλύτερη κάθε μέρα.
Τη φωτογραφία έχει επιμεληθεί ο Domenik Papaemmanouil