Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Πρόταση για συνεργασία Μικρασιατικών συλλόγων



Οι Εκδόσεις Κειμήλιο με πολύχρονη εμπειρία και πλούσιο έργο στο χώρο των εκδόσεων και ιδιαίτερα βιβλίων, ημερολογίων και εντύπων σχετικών με το Μικρασιατικό πολιτισμό και τη λαογραφία καθώς και Ενώσεις Μικρασιατών από όλη την Ελλάδα, σας προτείνουν τρόπους συνεργασίας και σχετικές προτάσεις στο τομέα των εκδόσεων.

Σκοπός μας είναι οι προτάσεις μας να αποτελέσουν κίνητρο αλλά και απάντηση στις οικονομικές συγκυρίες, ώστε οι σύλλογοι να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους. Είναι γεγονός ότι στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, το αυξημένο κόστος παραγωγής μιας έκδοσης και η μείωση της αγοραστικής δύναμης, καθιστά πολύ δύσκολη τη δημιουργία και έκδοση ενός βιβλίου ή εντύπου αποκλειστικά από ένα σύλλογο. Από την άλλη, οι δημόσιες σχέσεις και η προβολή των συλλόγων, η διάσωση και διάδοση του πολιτιστικού πλούτου της Μικράς Ασίας αλλά και η αναγκαιότητα των συλλόγων να στηρίζουν την επιβίωσή τους και από τα έσοδα των πωλήσεων συγκεκριμένων εκδόσεων, κρίνουν απαραίτητη τη συνέχεια εκδοτικών δραστηριοτήτων.

Προς αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε τη συνεργασία συλλόγων με σκοπό την από κοινού έκδοση βιβλίων, ημερολογίων, εφημερίδων κλπ.

Οι φετινές μας προγραμματισμένες εκδόσεις είναι ήδη σε εξέλιξη.

Τίτλος. Μικρασιάτικο γλέντι

Υπότιτλος. Παραδοσιακοί μεζέδες

η μουσική και τα τραγούδια της Σμύρνης.

Όπως υποδεικνύει και ο τίτλος, οι μεζέδες θα πρωταγωνιστούν σε αυτό το ημερολόγιο. Συνολικά στους 12 μήνες στην κάτω σελίδα του ημερολογίου θα παρατεθούν 24 συνταγές με μεζέδες, δηλαδή 2 συνταγές για κάθε μήνα.

Στο πάνω μέρος θα γίνει αναφορά στη μουσική της Μικράς Ασίας καθώς και συνοπτική παρουσίαση των μουσικών οργάνων ( βιολί, σαντούρι, τζουρά, κανονάκι, λαούτο, ούτι κλπ.)

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και τις εκδόσεις που έχουν προγραμματιστεί είμαστε στη διάθεσή σας για να σας ενημερώσουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938947980