Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΕΛΛΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Φωτογραφική επιμέλεια adi
Κείμενο adi

Την προηγούμενη Δευτέρα (6/12/2010) αποφασίσαμε το βραδάκι να πάμε στο φημισμένο ¨Στοιχειωμένο σπίτι της Καστέλλας¨ ή αλλιώς το ¨Σπίτι του Μαυρομιχάλη¨. Το ακριβές σημείο που βρίσκεται είναι στην περιοχή ¨Βοτσαλάκια¨ λίγα μέτρα μετά τα γήπεδα μπάσκετ και απέναντι από το νησάκι Κουμουνδούρου. Η πρόσβαση δεν είναι πολύ δύσκολη, απλώς θα χρειαστούν λίγα μέτρα σκαρφαλώματος από τη μεριά της παραλίας ( από τη μεριά του δρόμου αφενός οι σιδερένιες πόρτες εισόδου είναι κλειδωμένες με λουκέτα και αφετέρου απέναντι υπάρχουν κατοικημένες πολυκατοικίες).


Έχουν ακουστεί πολλές ιστορίες γύρω από αυτό το παλιό αρχοντικό. Φημολογείται οτι άνηκε στους Μαυρομιχαλαίους και ο θρύλος λέει πως επί Τουρκοκρατίας κάποιος τούρκος είχε βιάσει και σκοτώσει μια κοπέλα στο σπίτι αυτό και από τότε το πνεύμα της εμφανίζεται ως μια λευκή φασματική μορφή η οποία στοιχειώνει το χώρο αυτό. Υπάρχουν πολλές αναφορές από προσωπικές εμπειρίες ατόμων που είδαν την συγκεκριμένη κοπέλα να στέκεται στο παράθυρο του 1ου ορόφου, αλλά φυσικά καμία δεν μπορεί να διασταυρωθεί. Επίσης λέγεται πως το αρχοντικό αυτό επικοινωνεί με τη σπηλιά του Παρασκευά, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να μπούμε λόγω κάποιου άστεγου που ήταν μέσα. Βέβαια μία από αυτές τις μέρες θα ξαναπάμε να κάνουμε άλλη μια προσπάθεια γιατί θεωρώ πως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Σαν προσωπική εμπειρία: Τα ερείπια του σπιτιού δημιουργούν ένα ¨στοιχειωμένο σκηνικό¨ και σε συνδυασμό βέβαια με το παρελθόν του, η όψη του αποκτά άλλη εικόνα. Δεν αντικρύσαμε , νιώσαμε, ακούσαμε τίποτα περίεργο, μόνο τη βαριά και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που προκαλεί η ίδια η ιστορία του σπιτιού.Μύθος ή πραγματικότητα, φάντασμα ή φαντασία… όπως και να έχει και αυτό, όπως και κάθε παλαιό κτήριο, έχει την δική του ιστορία να μας πεί ακόμα και μέσα από τα χαλάσματά του.


Διαβάστε περισσότερα: http://paysanias.blogspot.com/2010/12/blog-post_29.html#ixzz19XhBXlDf