Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑ : «2 Ιστοριούλες για την Παγκόσμια Ειρήνη & την Αληθινή αγάπη, Δώστε μου πίσω τον Αετό μου – Γλυκειά μας σελήνη»



Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών Λόγου κι Επιστημών Ελλάδας διοργανώνει την Εκδήλωση παρουσίασης του λογοτεχνικού έργου: «2 Ιστοριούλες για την Παγκόσμια Ειρήνη & την Αληθινή αγάπη, Δώστε μου πίσω τον Αετό μου – Γλυκειά μας σελήνη» της συγγραφέως και Διδάκτωρος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννας Μάστορα. H συγγραφέας είναι παιδαγωγός εγνωσμένου κύρους στην Ελλάδα και διεθνώς, είναι Μέλος του Ομίλου και Πολιτιστική Εκπρόσωπος Ολυμπιακής Ιδέας καθώς επίσης Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Το βιβλίο έχει ζωγραφίσει η Εικαστική Δημιουργός και Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO TLEE κα Νίνα Διακοβασίλη.

Η εκδήλωση παρουσίασης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου και ώρα 7μμ. στο Μέγαρο Υπατίας (στη συμβολή των οδών Πατησίων & Ηπείρου, έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου). Το λογοτεχνικό έργο έχει μεταφραστεί στην αγγλική και γαλλική γλώσσα κι αφιερώνεται στα παιδιά όλου του κόσμου και στην Παγκόσμια Ειρήνη. Η εκδήλωση παρουσίασης τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Για το βιβλίο ομιλούν προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών και του Ολυμπιακού Κινήματος: Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Μέλος ΔΣ Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ο Δρ. Avtandil Mikaberitze, Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Τιφλίδας, Διευθυντής Γεωργιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεν. Γραμματέας Ομίλου UNESCO TLEE, ο Σπύρος Μερκούρης, Πρόεδρος ΜΚΟ Ορίζοντες Δράσεις, τ. Πρόεδρος Πολιτιστικών Πρωτευουσών Ευρώπης, ο Λαυρέντιος Δελλασούδας, Ομότιμος Καθηγητής της Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακου Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δημοσθένης Ταμπάκος, Χρυσός Ολυμπιονίκης της Γυμναστικής (κρίκοι), Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Εκπαιδευτικός, ο Γεώργιος Λιβέρης, Δημοσιογράφος, Συγγραφεύς, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Δρ. Κωνσταντίνα Παλαμιώτου, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Συγγραφεύς, τ. Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων και η Αννίτα Πατσουρακη, Ιστορικός Τέχνης, Universite de Paris I, Pantheon – SORBONNE.

Την εκδήλωση παρουσίασης πλαισιώνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Μουσική διεύθυνση και Πιάνο ο Αρχιμουσικός Πέτρος Ν. Πρόκος, στο σαξόφωνο ο Κώστας Νούσιας και στο Τραγούδι η Νάγια Αγοραστού. Κείμενα διαβάζει ο Ηθοποιός και Αντιδήμαρχος Καισαριανής Νίκος Βερλέκης και συμμετέχουν οι μαθήτριες Αλεξάνδρα & Ευαγγελία Μπελίτση.

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιείται ακριβώς μια εβδομάδα πριν από τη γέννηση του Θεανθρώπου για να φέρει στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε το μήνυμα της επιθυμίας όλων των ανθρώπων για Παγκόσμια Ειρήνη:

«Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία».
http://www.pireasnews.gr